RSS
Oct
30

<!–:es–>El Institut Guttmann en Madrid<!–:–><!–:ca–>L’Institut Guttmann a Madrid<!–:–>

Amb motiu de la celebració del Dia Nacional del Dany Cerebral, el passat dilluns 27 d’octubre, l’Institut Guttmann, en col·laboració amb la Secretaría de Estado de Política Social i amb el suport de la Federación Española de Daño Cerebral, va organitzar una sessió científica per tractar el tema de La Neurorehabilitació Cognitiva.

L’acte que va tenir lloc a l’auditori del CEAPAT, a Madrid, va estar presidit per la Excma.Sra. Amparo Valcarce, secretaria de Estado de Política Social i va comptar amb la intervenció del Dr. Álvaro Pascual-Leone, professor de Neurologia de la Universitat de Harvard, director del Berenson-Allen Center d’estimulació cerebral no invasiva i director de la càtedra de la Fundació BBVA per a la rehabilitació del dany cerebral a l’Institut Guttmann. També hi va participar la Dra. Teresa Roig, responsable de la Unitat de Neuropsicología de l’Institut Guttmann i investigadora principal en els projectes de telerehabilitació cognitiva PREVIRNEC i NeuroPersonalTrainer.

Per la seva part, el Dr. Josep M. Ramírez, director gerent de l’Institut Guttmann, en la inauguració de l’esdeveniment, va voler destacar la importància dels estudis científics en neurorehabilitació i es per això, va explicar, que la Fundació Institut Guttmann ha editat el llibre Tecnologias aplicadas al proceso neurorrehabilitador: estrategias para valorar su eficacia, (volum 19 de la col·lecció BLOCS) que va ser presentat durant el mateix acte pel Dr. Josep M. Tormos, responsable de la Unitat d”Investigació del nostre centre.

Comparteix el post »
Oct
24

<!–:es–>Formamos a más monitores GAME OVER<!–:–><!–:ca–>Formem més monitors GAME OVER<!–:–>

GAME OVER és el lema de la campanya de prevenció d’accidents que a l’Institut Guttmann, juntament amb el Servei Català de Trànsit, estem portant a terme entre el joves catalans i per la qual els monitors voluntaris, víctimes tots ells d’accidents de trànsit i afectats de lesió medul·lar, pretenen fomentar els hàbits de precaució i responsabilitat entre estudiants d’ESO, Batxillerat i Formació professional dels centres educatius de Catalunya.

Davant les nombroses trucades que ens arriben des dels centres educatius de Catalunya sol·licitant una xerrada GAME OVER, els passats dies 14, 21 i 28 d’octubre van tenir lloc les sessions formatives per preparar a nous monitors voluntaris.

El programa de formació dels nous monitors inclou sessions teòriques sobre Educació per a la mobilitat segura dins del Pla de Prevenció Viària i sobre els Aspectes psicològics de l’adolescència. Els futurs monitors participen també durant la formació en diversos tallers de comunicació on se’ls prepara per parlar en públic i enfrontar-se a les possibles preguntes dels joves.

Comparteix el post »