RSS
Jul
25

La Fundació ”la Caixa” reforça la seva col•laboració amb l’Institut Guttmann

La Fundació “la Caixa” i l’Institut Guttmann han signat un nou acord de col•laboració per al projecte “Programa de habilitación en la realización de las Actividades de la Vida Diaria (AVD) para personas con daño cerebral adquirido con alteraciones cognitivas y conductuales, y sus familias, en el entorno domiciliario”. La iniciativa pretén millorar la qualitat de vida dels afectats i dels seus familiars promovent la seva participació social en activitats significatives, siguin en l’àmbit domèstic com a fora del seu domicili. 

El projecte es va presentar a la Convocatòria 2012 de Promoció de l’Autonomia i Atenció a la Discapacitat i a la Dependència publicada per la Fundació “la Caixa”. En aquesta convocatòria la Fundació “la Caixa” concedeix ajuts per dur a terme projectes adreçats a promoure l’autonomia personal i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat o en situació de dependència.

Concretament el suport que la Fundació “la Caixa” atorga a l’Institut Guttmann per realitzar aquest projecte, permetrà la realització d’una intervenció pautada i sistemàtica en l’entorn social on viu la persona i la família, per tal de reforçar i generalitzar els aprenentatges rebuts durant la fase de rehabilitació i donar suport a la família sobre el maneig de les relacions. I és que sovint els familiars, se senten desbordats en la seva vida quotidiana davant de certs tipus de conductes (irritabilitat, impulsivitat, desinhibició) i manifesten la seva dificultat en el maneig d’aquestes situacions, tendint a la sobreprotecció de la persona afectada i incrementant el seus propis nivells d’estrès, per això és tan important poder dur a terme iniciatives com aquestes. 

Comparteix el post »
Jul
12

L’Institut Guttmann, de nou acreditat per la Joint Commission International

Ens complau comunicar que, per tercera vegada consecutiva, l’Institut Guttmann ha assolit el nivell d’acompliment dels estàndards necessaris per obtenir la reacreditació de la Joint Commission International (JCI).
La JCI és un sistema d’acreditació internacional voluntari basat en l’adopció d’estàndards de bona pràctica i excel•lència que vetlla per millorar la seguretat i qualitat de les organitzacions de la salut. L’Institut Guttmann es va acreditar per primera vegada al 2005, es va reacreditar al 2009 i ho acaba de tornar fer a finals del passat mes de juny 2012. Només altres cinc hospitals a Espanya compten també amb aquest important reconeixement internacional.

El comitè acreditatiu que ens va auditar els dies 27, 28 i 29 de juny ens ha felicitat per haver aconseguit aquest nivell de qualitat i haver demostrat, un cop més, que la nostra organització compleix els estàndards internacionals de qualitat d’atenció sanitària i de gestió de l’organització.

El compromís per la qualitat de l’Institut Guttmann forma part del concepte de Qualitat Total i parteix d’una concepció integral de la mateixa, des de la vessant cientificotecnològica dels seus serveis, la qualitat humana dels seus professionals i col.laboradors fins arribar a la qualitat percebuda pels nostres pacients i llurs famílies. I tot això amb l’objectiu d’anar creixent, dia a dia, com a organització eficient, compromesa i digna de la confiança i credibilitat que els nostres pacients, amics i moltes altres persones ens atorguen.

Moltes gràcies a tots pel suport que sempre ens doneu i que tant ens ajuda a superar-nos.

 

Comparteix el post »