RSS
Sep
26

L’Ajuntament de Badalona atorga l’Institut Guttmann la “VENUS”, màxim reconeixement de la ciutat, amb motiu dels 10 anys de trajectòria al municipi.

Amb motiu del desè aniversari de l’Institut Guttmann a la ciutat de Badalona, el consistori ha volgut homenatjar l’hospital amb l’entrega del màxim reconeixement social de la ciutat, la ”Venus” de Badalona.

L’alcalde de la ciutat, l’Il•lm. Sr. Xavier Garcia Albiol, ha ofert una recepció al Saló de Plens de la Casa de la Vila als membres del Patronat de l’Institut Guttmann, encapçalats pel seu president, Sr. Francesc Homs, del seu Consell Social i de Participació i membres de l’equip directiu. El Sr. Homs ha agraït l’alcalde la distinció, ha elogiat la tasca dels professionals que fan possible aquest reconeixement, i ha manifestat que actes com aquest són els que “ens encoratgen a continuar treballant amb el rigor i la passió que caracteritza la institució”.

A continuació, l’alcalde s’ha traslladat a l’Institut Guttmann per lliurar personalment al conjunt de professionals de la institució la “Venus de Badalona”. En un acte de caire més familiar i distès, Xavier García Albiol ha mostrat la seva satisfacció pel fet que un centre de prestigi i referència a nivell internacional com l’Institut Guttmann estigui ubicat a Badalona, amb tot el que això representa per a la ciutat. L’alcalde ha conclòs el seu parlament amb paraules d’agraïment per la tasca que es desenvolupa al nostre hospital, i ens ha animat a perseverar en el nostre compromís personal, que va molt més enllà del desenvolupament pròpiament de la tasca professional.

Volem compartir aquest guardó amb tots els Amics de l’Institut Guttmann, doncs amb el vostre suport i compromís feu possible que la nostra institució sigui mereixedora d’aquesta important distinció, que fem extensiva a tots vosaltres. Moltes felicitats!

Comparteix el post »
Sep
19

Conclou la VIII edició dels Jocs Esportius Guttmann en homenatge als JJPP amb un gran èxit de participació

Els dies 13 i 14 de setembre vàrem celebrar una nova edició dels Jocs Esportius Guttmann que enguany han tingut com a eix vertebrador la promoció de l’esport paralímpic en reconeixement a Sir Ludwig Guttmann fundador dels Jocs Paralímpics al 1948 i inspirador de l’Institut Guttmann que avui tots coneixem. Va ser el Dr. Guttmann qui, després de la II Guerra mundial, va inaugurar el primer hospital de rehabilitació per a persones amb lesió medul•lar, incloent-hi l’esport com a eina terapèutica.

Per aquest motiu, aquest any hem volgut retre homenatge a tots aquells esportistes que han participat a les Paralimpiades de Londres 2012, alguns d’ells ex pacients nostres i acabats d’arribar de la ciutat londinenca com ara Júlia Castelló (Natació, Londres 2012), Elena Jacinto i Quico Tur (Tennis, Londres 2012), Jordi Morales (Tennis Taula, Medalla de Plata Londres 2012),Òscar Trigo (Bàsquet, seleccionador nacional de bàsquet en cadira de rodes, Londres 2012). Tots ells van ser presents a l’hospital i ens van oferir el seu testimoni vital de com la pràctica esportiva ha canviat les seves vides de manera positiva i determinant.

Durant les dues jornades també hem pogut gaudir de diferents esports adaptats com ara el rugby, la boccia, el bàsquet, el tir amb arc, l’esgrima, la handbike i hem comptat amb la presència de la Fundación Johan Cruyff, l’Associació HSA Spain de Submarinisme, la Fundació Handix, l’Associació Play and Train, i els pilots Miquel Serral de l’equip AMM del Campionat de Catalunya de Velocitat i Albert Llovera, ex pacient i pilot de rallies que va concentrar una gran quantitat de públic durant la seva conferència a la sala d’actes de l’hospital. Un dels punts àlgids dels Jocs Esportius, com ja va sent habitual, va ser l’aeròbic inclusiu que va tenir lloc divendres al migdia -que va comptar amb la col·laboración de Cobega i el Centre Municipal Esportiu Bac de Roda- i del que van gaudir tant pacients, com familiars, professionals i Amics de l’Institut Guttmann.

Comparteix el post »