RSS
Oct
31

L’Institut Guttmann reuneix per la XXIV Jornada Tècnica a cinc neurocientífics rellevants per debatre sobre els nous abordatges en rehabilitació neuropsicològica

La XXIV Jornada Tècnica “ReModelant el cervell. Rehabilitació neuropsicològica i estimulació cognitiva” ha reunit enguany a prop de 300 professionals entre neuròlegs, psicòlegs, pedagogs, neuropsicòlegs, investigadors, terapeutes, estudiants, etc. que no han volgut deixar passar l’oportunitat d’escoltar en primera persona les principals teories i avenços pel que a la investigació en neuropsicologia, de la mà de cinc reputats científics internacionals: el Dr. Elkonon Goldberg (Universitat de Nova York), el Dr. Andrew Bateman (Universitat de Cambridge), el Dr. Adam Hamsphire (Universitat Western Ontario), el Dr. Manuel Carreiras (Centre Basc de Cognició, Cervell i Llenguatge) i el Dr. Àlvaro Pascual Leone (Harvard Medical School). En el posterior debat moderat per la també neurocientífica, Dra. Núria Sebastián (UPF) els científics han parlat dels futurs reptes de la neuropsicologia, de com modular la neuroplasticitat, del ‘Cognitive Fitness’, dels avantatges de la estimulació cerebral no invasiva, de l’avaluació dels resultats de la neurociència a través d’internet i de les escales per mesurar i quantificar els resultats de les avaluacions de les millores en neurorehabilitació.

XXIV Jornada Tècnica IG

La sessió de la tarda ha girat entorn a la taula rodona “Guttmann, NeuroPersonalTrainer®”, plataforma de telerehabilitació cognitiva basada en l’evidència i generadora de coneixement que, moderada per la Dra. Teresa Roig (Cap d’Àrea de NeuroPsicoSocial de l’Institut Guttmann) ha comptat amb la participació dels principals socis de coneixement de l’Institut Guttmann en aquesta innovadora plataforma de Telemedicina: la Corporació Sanitària Parc Taulí, la Fundació Institut Català de l’Envelliment i AMPANS. La taula ha posat de manifest les oportunitats que aquesta plataforma, desenvolupada sota el lideratge de l’Institut Guttmann, aporta per actuar positivament en el tractament, a més del dany cerebral secundari a un Ictus o un altre dany cerebral sobrevingut, en les alteracions cognitives derivades de malalties neurodegeneratives com les demències, les malalties mentals, els trastorns en el desenvolupament infantil o en la discapacitat intel•lectual.

XXIV Jornada Tècnica IG 02

La XXIV edició de les Jornades Tècniques de l’Institut Guttmann s’han emmarcat dins els actes de commemoració del Dia Mundial del Dany Cerebral Adquirit i del Dia Nacional de l’Ictus; i han comptat amb la col.laboració de la Fundación ONCE i el suport de la Fundación Abertis.

Comparteix el post »
Oct
08

El president de la Generalitat, Artur Mas, posa com exemple la manera de fer i la capacitat de superació de l’Institut Guttmann en l’acte de commemoració dels 10 anys a Badalona.

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ens va acompanyar el passat divendres dia 5 d’octubre a la commemoració del Xè Aniversari de l’hospital a Badalona en un acte que també va comptar amb la presència de professionals, pacients, familiars i Amics de l’Institut Guttmann.

En arribar, el president va realitzar un recorregut per les instal•lacions hospitalàries on va tenir ocasió de saludar a diversos professionals, pacients i llurs famílies; alhora que es va interessar per l’evolució i resultats de les principals línies de recerca en que treballem actualment. A la part final de la visita, el president que anava acompanyat de l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol i del conseller de Salut, Boi Ruiz, es va dirigir al pavelló poliesportiu on un grup de pacients disputaven un partit de Korfball. En aquell moment, el president Mas i l’alcalde García Albiol van improvisar un partit de bàsquet en cadira de rodes, protagonitzant un dels moments més espontanis i entranyables de la visita.

Un cop finalitzat el recorregut, el president de la Generalitat es va dirigir a la terrassa de l’Àrea de Rehabilitació Funcional on va tenir lloc la ronda de parlaments institucionals. L’alcalde de Badalona va inaugurar la ronda de discursos expressant que se sentia orgullós que una institució com la nostra estigués situada a Badalona ja que projectes com aquest, amb aquesta projecció internacional i referent en el seu àmbit i especialitat, “fan més rellevant la ciutat”. Posteriorment, el president del Patronat, Francesc Homs, va agrair a tots els professionals la bona tasca que desenvolupen i la seva implicació, destacant el compromís personal que va molt més enllà del professional i que és precisament allò que fa de l’Institut Guttmann, una entitat singular.

El president Mas va concloure els parlaments, amb unes paraules amb les que va voler posar de relleu l’excel•lència del nostre hospital, del que va destacar el seu eslògan institucional ‘Ajudant a començar noves vides’ , un missatge positiu que també serveix d’exemple al nostre país per a impulsar un futur esperançador, tot i que ple de reptes, però en el que també hi ha gran nombre de projectes encoratjadors. Va finalitzar la seva intervenció, destacant la voluntat de superació i la capacitat de sacrifici dels professionals i pacients de l’Institut Guttmann com la clau del nostre èxit i un exemple per a tot el nostre país.

Comparteix el post »