RSS
Mar
22

L’Institut Guttmann acreditat com a centre de referència estatal -CSUR-.

A la reunió del dijous 21 de març de 2013, el Consejo Interterritorial del Sistema Nacional de Salud va acreditar l’Institut Guttmann com a “Centro de Referencia Nacional -CSUR- en la Atención Integral del Lesionado Medular Complejo”.

És una excel•lent notícia que posa de manifest l’expertesa i el lideratge a nivell estatal de l’Institut Guttmann en el tractament de les persones afectades per una lesió medul·lar i, en general, en l’àmbit clínic de la neurorehabilitació especialitzada; alhora que, estem segurs, contribuirà a simplificar les dificultats que darrerament tenien alguns pacients d’altres CCAA per a ser atesos al nostre hospital, si més no, amb la celeritat necessària al seu cas.

Acreditació que posa de relleu el reconeixement explícit d’una institució i, molt especialment, de tot un equip de professionals que ha acumulat el coneixement, les habilitats i l’experiència necessaries per a ser reconegut, per la màxima autoritat sanitària espanyola, com a referent en la seva especialitat clínica. Un fet del que poder sentir-nos molt satisfets i orgullosos.

En una època tan complicada com l’actual, aquesta és sens dubte una molt bona notícia que ens indica l’encert del camí realitzat fins aquí per l’Institut Guttmann, i que li permet guanyar confiança en sí mateix, en les seves potencialitats com a organització i en el futur que, dia darrera dia, estem construint.

Aquest és el resultat directe de l’esforç sostingut al llarg de molts anys per tot l’equip de persones que constitueixen l’Institut Guttmann, però també és mèrit de totes aquelles persones, entitats i empreses que des de la iniciativa “Amics de l’Institut Guttmann” ens han proporcionat durant tot aquest temps la seva estima i suport; és per això que volem fer-vos partícips d’aquest èxit i compartir amb tots vosaltres la nostra alegria.

A tots i a totes, moltes felicitats i moltes… moltes gràcies!

Comparteix el post »
Mar
20

El conseller de Justícia, Germà Gordó, visita l’Institut Guttmann

El conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, l’Hble. Sr. Germà Gordó, ha visitat aquest matí l’Institut Guttmann. El conseller, que ha arribat acompanyat del Sr. Santiago Ballester, Director General de Dret i d’Entitats Jurídiques, ha estat rebut pel president del Patronat, Sr. Francesc Homs i el director gerent, Dr. Josep M. Ramírez.

L’objectiu de la visita ha estat conèixer els principals aspectes assistencials, científics, docents, socials i organitzatius de la institució. Així, durant la reunió de treball -a la qual han assistit representants de l’Ajuntament de Badalona i altres membres de l’equip directiu- s’han repassat les activitats més destacades que desenvolupa la nostra institució, alhora que s’ha posat de relleu el fort compromís social del Institut Guttmann com a entitat representativa de la societat civil catalana. Ha estat aleshores, quan el conseller Gordó ha manifestat l’exemplar i estricte acompliment que la institució fa de les normes recollides per la Llei de Fundacions com són la seva estructura organitzacional, la transparència en la gestió i la bona praxis.

En acabar la reunió, i donat l’interès manifest del conseller Gordó envers la nostra participació en diferents projectes de recerca translacional, així com l’abordatge innovador que aportem al procés neurorehabilitador, s’ha procedit a realitzar una breu visita per les instal•lacions hospitalàries, especialment l’àrea de recerca i els laboratoris on es desenvolupen els tractaments del dolor amb tècniques de realitat virtual, els nous tractaments de neurofisiologia i l’anàlisi cinemàtic de la marxa.

Comparteix el post »