RSS
May
27

La Fundació Abertis promou la conducció responsable a la sortida de les discoteques

Les nits del 16 i 17 de maig, la Fundació Abertis va realitzar una nova acció de sensibilització, amb l’objectiu de conscienciar sobre les conseqüències fatals que pot tenir una actuació irresponsable davant del volant. L’acció es va duu a terme en les zones d’oci nocturn de major afluència de Madrid i Barcelona, on un grup de voluntaris amb lesió medul•lar alertaven dels perills de conduir sota els efectes del alcohol o les drogues després d’una nit de festa. Aquesta iniciativa, emmarcada en la campanya ‘Et queda una vida’, va comptar amb la col•laboració dels Ajuntaments de Barcelona i Madrid, i amb voluntaris de l’Institut Guttmann, la Creu Roja, la Fundació ONCE i dels equips d’esport adaptat del Club Joventut Badalona i el Barça Regal UNES.

L’acte de presentació de la campanya, es va celebrar a l’Ajuntament de Barcelona, i va comptar amb la presència de l’Il•lm. Sr. Joaquim Forn, primer tinent alcalde de l’Ajuntament de la ciutat, el Sr. Salvador Alemany, president d’Abertis i vicepresident del Patronat de l’Institut Guttmann, i el Sr. Evelio Vázquez, cap de la Guardia Urbana de Barcelona. Durant l’acte, el Sr. Salvador Alemany, es va dirigir als representants de l’Institut Guttmann i de les altres entitats col•laboradores, per agrair especialment la participació dels voluntaris, què donant el seu testimoni, van fer molt més creïble i efectiva aquesta acció de seguretat viària.

L’Institut Guttmann, com a entitat d’iniciativa social, col•labora amb la Fundació Abertis amb aquesta i d’altres iniciatives similars, com part del seu compromís amb la persones amb discapacitat per a la promoció i desenvolupament d’activitats de prevenció, divulgació i sensibilització social.

Comparteix el post »
May
15

Telefónica i l’Institut Guttmann signen un conveni per impulsar la comercialització de la plataforma tecnològica per a la telerehabilitació domiciliària “Guttmann, NeuroPersonalTrainer®”

Telefónica, companyia líder en telecomunicacions i desenvolupament de solucions TIC, i l’Institut Guttmann han signat un conveni de col•laboració amb l’objectiu d’impulsar la comercialització del “Guttmann, NeuroPersonalTrainer®”. Així, el director de Nous Negocis Digitals de Telefónica, Sr. Francisco Salcedo; i el Dr. Josep M. Ramírez, van signar dilluns, un acord entre ambdues organitzacions per tal de potenciar aquesta plataforma de telerehabilitació orientada a millorar la qualitat de vida de pacients amb dany cerebral adquirit (tant adult com infantil), entre d’altres afectacions que cursen amb problemes cognitius.

Per aquest motiu, el projecte ha comptat amb la col•laboració d’altres socis de coneixement que han permès incrementar la competitivitat i escalabilitat del sistema de telerehabilitació amb l’aplicació a d’altres patologies com l’envelliment i les demències amb la Fundació Institut Català de l’Envelliment (FICE); la salut mental amb la Corporació Sanitària Parc Taulí i el Consorci Sanitari del Maresme i la discapacitat intel•lectual amb l’Associació AMPANS.

La plataforma -que compta amb la garantia de l’Institut Guttmann i l’aval de més de 1.400 pacients que ja s’han beneficiat del sistema, amb més de 35.000 sessions de rehabilitació i més de 250.000 exercicis executats- permet millorar la capacitat d’atenció, memòria, planificació, impulsivitat, càlcul o velocitat de processament de la informació, entre altres funcions, a persones que pateixen problemes cognitius.

A més dels programes terapèutics orientats a persones adultes, la plataforma presenta un entorn de telerehabilitació cognitiva, amb els mateixos avantatges i elements diferencials, totalment adaptat als nens i amb un disseny creatiu desenvolupat per l’Estudi Mariscal, on s’ha potenciat la dimensió lúdica dels exercicis, per obtenir el màxim grau de motivació.

L’acord entre Telefónica i l’Institut Guttmann posa de manifest el paper imprescindible de les tecnologies de la informació i la comunicació, com a motor de la innovació en la prestació de serveis assistencials a la millora de la qualitat, l’eficiència i la sostenibilitat del sector sanitari.

Comparteix el post »