RSS
Jun
25

Encuentro sobre el uso de las TICs en la prevención de los accidentes de tráfico en el Institut Guttmann

Dijous, 20 de juny va tenir lloc la celebració de la II Trobada sobre les noves tecnologies en la prevenció dels accidents de trànsit. Una oportunitat al servei de l’educació viària. L’acte va estar inaugurat pel director general del Servei Català de Trànsit, Joan J. Isern, i el Dr. Josep M. Ramírez i va reunir més d’un centenar de persones entre els diferents agents implicats en les tasques sensibilització i prevenció dels accidents de trànsit, com són els monitors del programa Game Over, els Mossos d’Esquadra, la Policia Local, el SCT i l’Institut Guttmann.

Durant la jornada, Joan J. Isern va agraïr la tasca de sensibilització que duen a terme els monitors del programa Game Over de l’Institut Guttmann en els centres educatius de tota Catalunya i va subratllar que “la tasca dels monitors té conseqüències directes en la conducta al volant de les generacions més joves”. Durant la jornada es van presentat dades de siniestralitat del 2012 i les conclusions de l’estudi d’avaluació de l’impacte del programa Game Over realitzat a les escoles a 1.231 estudiants d’entre 14 i 18 anys.

Comparteix el post »
Jun
25

‘Entrenant el cervell’ a la Festa de la Ciència i la Tecnologia.

L’Institut Guttmann ha participat a la Festa de la Ciència i la Tecnologia els passat dies 15 i 16 de juny al Parc de la Ciutadella. L’objectiu de la festa era acostar la ciència i la tecnologia de manera entenedora i divulgativa apte per a tots els públics i despertar així l’interès pels temes científics. Així, sota el lema ‘Explora, Descobreix, Inspira’t, Emocionat!’ es presentaven iniciatives relacionades amb el món de la robòtica, l’astronomia, la domòtica i les neurociències, entre d’altres.

Així, l’Institut Guttmann va aprofitar per presentar al variat públic assistent un taller experimental anomenat “L’Entrenador Personal del teu Cervell” on es feien demostracions de la plataforma de telerehabilitació cognitiva “Guttmann, NeuroPersonalTrainer®” tant per a petits, com per gent gran, com per a persones interessades a posar a prova les seves funcions cognitives i les capacitats executives, com la memòria, el càlcul, el llenguatge, etc…

Una jornada d’allò més interessant!

Comparteix el post »