RSS
Oct
28

L’Institut Guttmann col·labora amb el programa de formació disruptiva d.HEALTH Barcelona per a joves emprenedors

Aquesta setmana s’ha iniciat a l’Institut Guttmann el programa de formació disruptiva d.HEALTH Barcelona, una iniciativa de BIOCAT, que durant vuit setmanes permetrà a quatre joves emprenedors fer un stage a l’Institut Guttmann per tal de conèixer l’organització de l’hospital així com els futurs reptes que tenim per endavant, i ajudar-nos a desenvolupar projectes i eines més eficients, sostenibles i innovadores, i aplicar-les en la pràctica assistencial diària. Així, durant dos mesos, un equip multidisciplinari de joves de diferents àmbits professionals (economistes, metges, enginyers i dissenyadors) treballaran conjuntament amb diferents professionals de l’hospital en les àrees de rehabilitació funcional, recerca aplicada, neuropsicologia i unitats clíniques.

El procés d’ immersió clínica permetrà a aquests joves talents explorar els problemes reals de les organitzacions sanitàries, així com els reptes i les oportunitats que el sistema sanitari català planteja en la seva globalitat. El programa MOEBIO d.HEALTH Barcelona és el primer programa formatiu en biodisseny que s’imparteix al nostre país i respon a una necessitat de crear experts en innovació, en l’àmbit empresarial i biomèdic. Uns dels objectius fonamentals del programa és ajudar a traspassar el coneixement a la comercialització de nous serveis i productes que ajudin a fer més sostenible no només el model sanitari, sinó l’anomenada Economia del Coneixement.

La iniciativa està inspirada en el prestigiós Stanford Biodesing Fellowship i en aquesta primera edició, es realitzarà a tres hospitals de Barcelona; l’Hospital Clínic, l’Hospital Sant Joan de Deu i l’Institut Guttmann. Així, un total de 12 joves amb destacats i brillants expedients acadèmics, quatre per cadascun dels centres sanitaris seleccionats, podran compartir durant aquest temps experiències professionals aplicables a la millora de les organitzacions sanitàries.

Comparteix el post »
Oct
25

La celebració del B.Debate sobre Neuroregeneració situa l’Institut Guttmann en l’epicentre de la comunitat científica internacional en neurociències

La celebració del B.Debate sobre Neuroregeneració esdevingut aquests dies a Barcelona ha estat, sens dubte, un dels esdeveniments científics més destacats de l’any a nivell mundial en neurociències. A més de reunir els principals científics i investigadors en aquest àmbit, el la rellevància del debat científic ha permès posar de manifest l’evidencia sobre la possibilitat de reparar les lesions neurològiques, amb un missatge final d’esperança, optimisme, d’un camí encara llarg, i de la necessitat d’afrontar el repte conjuntant esforços.

Durant dos dies els experts més importants en aquest àmbit de la ciència han exposat els últims avenços en teràpies neuroregeneratives, dades sobre la viabilitat i seguretat dels procediments, i sobre la necessitat de combinar-los amb tècniques de rehabilitació, per controlar la reorganització dels nous circuits i optimitzar la funcionalitat de les noves connexions establertes.

El B.Debate, organitzat per l’Institut Guttmann i Biocat, amb el suport “la Caixa”, ha comptat amb la col•laboració de la Fundació Abertis, i la xarxa de teràpia cel•lular Tercel del Instituto Nacional de Salud Carlos III. El debat ha recollit les idees abordades i, amb la participació d’altres investigadors de màxim prestigi des del camp de la regulació genètica dels mecanismes de reparació, fins a sistemes de registre de l’activitat cortical amb elèctrodes corticals per controlar robots u altres dispositius, passant per cèl•lules de glia que permetin establir ponts físics entre les àrees lesionades per reconnectar les neurones, o molècules que regulen l’activitat de substàncies que, de manera espontània, inhibeixen la regeneració. També es van mostrar els resultats dels primers assajos en persones, i les primeres dades objectives avalant la seguretat dels procediments, així com els primers indicis d’una millora encara limitada de la capacitat sensorial.

Tots aquests reptes i desafiaments s’han donat cita aquests dies de debat a Barcelona i l’Institut Guttmann, com a Comitè Científic del B.Debate, reforça la seva posició dins el mapa internacional en recerca aplicada en neurociència. El debat científic han reunit els millors investigadors del món en aquesta especialitat, i hem comptat amb la participació de prop de més d’un centenar de persones entre professionals de centres de recerca aplicada, universitats, hospitals i centres d’investigació d’arreu de l’estat.

Comparteix el post »