RSS
Jan
20

El President de Bodegas Enate visita l’Institut Guttmann

Aquest dilluns hem rebut la visita del Sr. Luis Nozaleda, president del Consell d’Administració de Bodegas Enate, acompanyat de les Sres. Mariana i Isabel González Riviere, filles del Sr. Guillermo González Gilbey; fundador de l’Institut Guttmann l’any 1965. Aquesta visita s’emmarca dins les activitats de Responsabilitat Social Corporativa de Bodegas Enate que, en aquesta ocasió, i a proposta de la Sra. Mariana González, distribuïdora i comercialitzadora d’aquesta marca de vins a Catalunya, durà a terme la celebració d’una iniciativa solidària amb l’Institut Guttmann.

Enate visita l'Institut Guttmann02

Després d’una reunió on el Dr. Josep M. Ramírez ha explicat els projectes de futur i els nous reptes que afronta la institució, el grup format pel Sr. Eric Paré i el Sr. Óscar Valle, director comercial i àrea manager, respectivament de les Bodegues Enate; les Sres. González, i el Sr. Albert Franc, director comercial d’Aribau; han realitzat un breu recorregut per les instal•lacions hospitalàries. Durant la visita, el Sr. Nozaleda s’ha mostrat molt interessat i curós respecte l’activitat assistencial, científica, docent i social que portem a terme a l’hospital. En acabar, les Sres. González han mostrat la seva satisfacció en veure l’Institut Guttmann convertit en un centre de referència internacional en neurorehabilitació.

Comparteix el post »
Jan
17

La Musicoteràpia s’incorpora com assignatura dins el Màster en Neurorehabilitació.

Aquest divendres s’han iniciat les classes de Musicoteràpia, com a una nova assignatura dins del Mestratge en Neurorehabilitació que impartim a l’Institut Guttmann. La música permet estimular patrons d’activació cerebral que s’han mostrat beneficiosos per a la rehabilitació dels pacients amb un dany neurològic. Aquesta assignatura abordarà l’ús terapèutic de la música, en totes les seves vessants, i analitzarà l’efecte que genera en el nostre cervell, tant emocionalment, com a les àrees relacionades amb el llenguatge, la memòria, l’atenció i el sistema motor.

Institut Guttmann

Institut Guttmann

Des de fa uns mesos, l’Institut Guttmann ha incorporat la musicoteràpia, dins dels seus programes terapèutics, orientada fonamentalment a pacients amb alteració de la consciència, i a pacients en edat infantil que segueixen el programa de neurorehabilitació. Complementàriament, també s’està desenvolupant un programa de recerca, per avançar en el coneixement d’aquesta metodologia innovadora, amb la col•laboració de la Lesley University i l’Spaulding Rehabilitation Hospital de Boston.

Comparteix el post »