RSS
Feb
25

<!–:es–>Bankia colabora con el Institut Guttmann en la creación de una Sala de Estimulación Sensorial para el tratamiento de pacientes con daño neurológico severo<!–:–><!–:ca–>Bankia col·labora amb l’Institut Guttmann en la creació d’una Sala d’Estimulació Sensorial per el tractament de pacients amb dany neurològic sever<!–:–>

Bankia i l”Institut Guttmann han signat un acord de col•laboració per a la creació i posada en marxa de la Sala Estimulació Sensorial de l”Institut Guttmann. Aquesta nova àrea oferirà una nova teràpia que formarà part del tractament neurorehabilitador especialitzat que l”hospital ofereix als pacients amb dèficit cognitiu. La Sala d”Estimulació Sensorial és un espai terapèutic innovador, que proporciona estímuls sensorials controlats a pacients amb un dany cerebral sever o en estat de mínima consciència, i que els permet percebre diferents sensacions i estimular l”aprenentatge a través del descobriment. La sala consta d”elements i recursos tecnològics que faciliten: veure, sentir, tocar, entendre, provar i crear.

sala bankia 02

Responsables de Bankia acompanyats de directius de l”Institut Guttmann han procedit a la signatura de l”acord de col•laboració, i posteriorment han realitzat una visita per les instal•lacions hospitalàries, on els representants de l”entitat financera han pogut conèixer l”Àrea de Rehabilitació Funcional i els laboratoris d”Investigació translacional. El recorregut ha finalitzat a la Sala d”Estimulació Sensorial amb la inauguració de la placa de la nova àrea. L”objectiu de crear un espai com aquest, en un hospital d”alta especialització en neurorehabilitació com és l”Institut Guttmann, és proporcionar als pacients amb una greu afectació cognitiva i en estat de mínima resposta experiències sensorials mitjançant llums, sons i textures que estimulen els seus sentits i en conseqüència el cervell, provocant sensacions com la relaxació, l”autocontrol i la reducció d”alteracions de conducta, incentivant l”exploració, la comunicació, la sensació de benestar i la millora de l”atenció i la concentració.

sala bankia

El Sr Joaquim Saurina, director territorial de Catalunya de Bankia, ha manifestat “la voluntat de l”entitat de donar suport a iniciatives assistencials que donin cobertura al col•lectiu de persones amb discapacitat”. Per la seva banda, el Dr. Josep Medina, cap de Rehabilitació Funcional de l”Institut Guttmann ha apuntat que “la sala d”estimulació sensorial amplia, dins del conjunt d”activitats de Rehabilitació Funcional de l”Institut Guttmann, el ventall terapèutic dirigit a pacients amb un dany cerebral greu o en estat de mínima consciència, a través d”un tractament innovador basat en elements sensorials que estimulen l”oïda, la vista, l”olfacte i el tacte”. Segons els representants de Bankia, amb projectes com aquest, l”entitat financera continua amb la seva estratègia d”apropar la seva Acció Social a projectes locals i propers. En concret, a Catalunya, l”entitat ja ha posat en marxa diferents programes dins de les seves línies d”Habitatge (suport al lloguer social), Ocupació i Educació (Convenis de Formació Professional Dual i d”integració laboral), suport a la pobresa (acords amb menjadors socials i banc d”aliments ) i altres acords amb altres ONG més arrelades a la zona que lluiten contra l”exclusió social.

Comparteix el post »
Feb
14

El programa “GAME OVER” traspassa fronteres

Aquest dimecres ha visitat l’Institut Guttmann un grup format per una vintena de joves de nacionalitat francesa, que han assistit a una sessió de formació i sensibilització sobre seguretat vial impartida per un dels nostres monitors del programa “GAME OVER”, en Xavier Romero. Els joves, d’edats compreses entre els vint i vint-i-cinc anys, procedeixen de barris de la perifèria de París, i estan participant en la iniciativa “25.000 Lives to save”, programa que s’emmarca dins la campanya que la Comissió Europea organitza mitjançant la European Road Safety Charter. L’objectiu d’aquest programa, al qual l’Institut Guttmann es va adherir l’any 2010, és salvar vides a les carreteres europees i difondre entre els més joves, valors com el respecte, la responsabilitat, el compromís i les conductes ètiques.

xavi paris

Durant la sessió de formació, els joves han pogut escoltar el testimoni vital d’en Xavier Romero, un noi de 35 anys que va patir un accident de moto fa 9 anys que el va deixar en cadira de rodes. En Xavi ha explicat als nois els perills que comporten les conductes de risc al volant; però sense deixar de banda que, malgrat tot, és possible superar una situació adversa i portar una vida normalitzada, independent i autònoma. En Xavi és un dels vint-i-cinc monitors que formen part del “GAME OVER”, programa de sensibilització per a la prevenció de lesions medul•lars i cerebrals adquirides, creat per l’Institut Guttmann l’any 1990, i que des del 2007 es desenvolupa amb la col•laboració del Servei Català de Trànsit.

Comparteix el post »