RSS
May
21

El programa “Game Over” rep dos importants premis en menys d’una setmana

El programa de sensibilització per a la prevenció d’accidents de trànsit de l’Institut Guttmann “Game Over – No te la juguis” ha rebut aquesta setmana dos importants reconeixements a la seva trajectòria, el Premi Ramon de Teserach de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, i el 1er Premi en Seguretat Viària, atorgat en el VI Congrés Europeu de Trànsit. Tots dos reconeixen i premíen la important tasca de sensibilització i divulgació en la prevenció dels accidents de trànsit entre un dels col•lectius de població més vulnerables, com són els joves d’edats compreses entre els 14 i els 18 anys.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Totes les persones que formem part de l’Institut Guttmann ens sentim profundament orgullosos d’aquesta iniciativa posada en marxa ara fa 23 anys sota el nom d’“Stop al Cop”, així com de l’encomiable feina que des d’aleshores han fet i continuen fent els monitors, tots ells ex pacients de l’Institut Guttmann que han patit una lesió medul•lar. Va ser a l’any 2008 i, amb la incorporació del Servei Català de Trànsit, que la iniciativa va passar a dir-se “Game Over”. Durant tot aquest temps, s’han realitzat un total de 7.489 sessions informatives a més de 350.000 alumnes de més de 4.000 escoles de tota Catalunya.

Game Over a l'Institut Guttmann Academia

Comparteix el post »
May
07

Institut Guttmann,10 anys promovent l’esport inclusiu a les escoles amb el Mou-te i Veuràs!

L’Institut Guttmann ha celebrat aquests dies la X Edició del Mou-te i Veuràs!, les jornades d’educació física que l’hospital organitza des de fa 10 anys i que tenen per objectiu la pràctica d’activitat física inclusiva en l’entorn de l’escola ordinària per a alumnes d’entre 5 i 15 anys.

Moute i veuras Institut Guttmann

L’activitat es realitza a les instal•lacions de l’Institut Guttmann i l’únic requisit per poder-hi assistir és que l’escola ha de tenir escolaritzat a les seves aules un alumne amb una discapacitat física. D’aquesta manera durant tota una jornada, els professionals de l’Institut Guttmann ensenyen als alumnes i als mestres d’educació física de les escoles i de les universitats que hi col·laboren, com practicar esport a les seves escoles d’una manera inclusiva i apta per a tothom, independentment de les seves capacitats físiques. Les activitats realitzades van des del Korfball (bàsquet adaptat), a l’atletisme, tennis, bàdminton, tir amb arc, etc. Des del 2004, ja han passat pel Mou-te i Veuràs! més de 3.000 alumnes i 40 escoles de tota Catalunya que ens han ajudat a difondre la pràctica d’activitat física per a tothom independentment de les seves capacitats i habilitats.

moute 02

Comparteix el post »