RSS
Jun
30

Resultats de l’estudi sobre la situació de les persones amb Lesió Medul·lar i Dany Cerebral Adquirit.

Realitzada la sessió de presentació dels resultats de l’estudi sobre la situació de les persones amb Lesió Medul·lar i Dany Cerebral Adquirit realitzat durant 4 anys (2008-2012) entre la Universitat de Girona i l’Institut Guttmann.  L’estudi s’emmarca dins la línia d’investigació “Laboratori de mesures potenciadores de l’autonomia, satisfacció personal i qualitat de vida de les persones amb LM i DCA (QvidLab)” de l’Institut Guttmann i està dirigit a les persones afectades per una lesió medul·lar o un dany cerebral, així com l’entorn familiar i associatiu.

L’estudi ha comptat amb la participació de 109 persones, pacients amb lesió medul·lar agafats en el moment de la sortida del centre de rehabilitació i la reconstrucció de la seva identitat i dels pacients amb DCA on es valorava la incertesa de la seva qualitat de vida, les necessitats percebudes i els facilitadors i/o obstaculitzadors en l’etapa pre i post alta hospitalària.

L’acte ha estat presentat per la Mercé Yuguero i la presentació dels resultats de l’estudi l’han realitzat la Dra. Mariona Gifre, psicòloga de l’Institut Guttmann i la Dra. Pilar Monreal, en representació de la Universitat de Girona. Ambdues han posat de manifest la importància de la participació i col·laboració de pacients, familiars i associacions sense els quals l’estudi no hauria estat possible. Algunes de les conclusions exposades durant la sessió varen ser la importància de poder decidir per un mateix, així com que el veritable dol comença en el moment de sortir de l’hospital.

Resultats estudi QvidLab Lesió Medul.lar i Dany Cerebral

Resultats estudi QvidLab Lesió Medul.lar i Dany Cerebral

Comparteix el post »
Jun
25

L’Institut Guttmann imparteix una nova edició del curs d’educació física inclusiva a l’escola ordinària.

 

El passat 25 de juny  l’Institut Guttmann va iniciar la quarta edició del “Curs d’inclusió d’infants amb discapacitat motriu d’origen neurològic a les sessions d’educació física a l’escola ordinària”. El curs va dirigit a fisioterapeutes, mestres i professors d’Educació Física d’escoles ordinàries que tenen algun alumne amb discapacitat física d’origen neurològic a les seves aules. L’objectiu del curs és conèixer la filosofia de l’escola inclusiva i dotar de recursos teòrics i pràctics per tal d’ajudar a aplicar estratègies metodològiques que afavoreixin la inclusió de l’infant amb una discapacitat neurològica. Es tracta de modificar els jocs, els esports i les sessions d’educació física tradicional i fer-los aptes i divertits per a tothom. El curs està reconegut pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i està impartir per professorat extern i els Mestres d’Educació Física de l’Institut Guttmann.

Curs educació física inclusiva.

Comparteix el post »