RSS
Sep
26

X edició dels Jocs Esportius de l’Institut Guttmann

La filosofia de les jornades d’enguany ha estat vinculada a com la pràctica de l’esport aquàtic i els d’hàbits saludables, com a elements claus dins el procés de rehabilitació del pacient neurològic. Així, les activitats estrelles d’aquesta edició han estat els Minijocs Saludables, adreçats al pacient infantil que tenen com a objectiu la necessitat d’incorporar hàbits saludables a la nostra vida, com el consum de fruita; i una exhibició de natació sincronitzada a la piscina de l’hospital amb la participació del Club Natació Kallipolis de Barcelona i la presència de l’ex seleccionadora olímpica de natació sincronitzada Anna Tarrés.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 

Els “Minijocs Saludables”, que es van portar a terme en el dia d’ahir, s’han adreçat a pacientes d’entre 5 i 16 anys,que actualment estan seguint programes de rehabilitació a l’hospital després de l’horari escolar. Els nens han superat una sèrie de reptes cooperatius i esportius que s’han vist recompensats amb una peça de fruita. Els supermercats Caprabo han col·laborat amb aquesta activitat amb l’entrega de més d’un centenar de peces de fruita i ampolles d’aigua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Altres activitats que s’han realitzat han estat una masterclass de ioga a càrrec de Lluis Remolí, periodista de TVE i ex pacient de l’Institut Guttmann, i una pedalada cooperativa en handbike durant 4 hores amb la cooperació de Handbike Barcelona

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Les estrelles d’avui divendres han estat sis nadadores del Club de Natació Sincronitzada Kallipolis de Barcelona que, amb l’Anna Tarrés, han fet una exhibició de natació sincronitzada, en la que han participat pacients amb mobilitat reduïda (nens i joves) afectats per dany cerebral, que han realitzat diferents coreografies i giravoltes.

IMG_6012

El nostre més sincer agraïment al Club de Natació Sincronitzada Kallipolis de Barcelona i a la Anna Tarrés, que ha vingut convidada al nostre hospital gràcies a la col·laboració amb el Rotary Club de Figueres.

 

Comparteix el post »
Sep
23

L’Institut Guttmann participa en el Fitness Day de les Festes de la Mercè

El diumenge 21 de setembre vàrem participar en el Fitness Day que es va portar a terme a Barcelona, dins el marc de les Festes de la Mercè, a l’Avinguda Maria Cristina. A la convocatòria varen assistir un centenar de centres i clubs esportius, amb l’objectiu de promoure l’esport entre tots els barcelonins. La ciutadania va la protagonista absoluta i l’esport es va convertir en un mitjà de diversió i una bona ocasió per fer salut. La Mireia Sanz monitora del Game Over i en Quico Tur, tenista i expacient, van participar en la sessió per tal de mostrar que les persones amb discapacitat també poden practicar fitness només amb algunes petites adaptacions en la coreografia, adaptacions que van córrer a càrrec de l’equip de Mestres d’Educació Física de l’Institut Guttmann, en Carles Yepes i en Jordi Finestres.

10425355_10204581994888043_1752234931036779390_n
L’esport adaptat forma part del procés de rehabilitació dels pacients de l’Institut Guttmann, poder apropar a la ciutadania les seves possibilitats terapèutiques, i potenciar la inclusió de les persones amb discapacitat, és tasca de tots i ahir en va ser un altre clar exemple de què junts podem!

Comparteix el post »