RSS
Dec
23

<!–:es–>Celebrando la Navidad en el Institut Guttmann<!–:–><!–:ca–>Celebrant el Nadal a l’Institut Guttmann<!–:–>

Les dates del Nadal són sempre especials, i més quan estàs ingressat a un hospital o enmig d”un procés de rehabilitació. Un any més, a l’Institut Guttmann hem volgut que aquestes dates siguin especials, per als nostres pacients i expacients, nens i adults, que són o han estat usuaris dels serveis especialitats en rehabilitació de la lesió medul·lar i el dany cerebral adquirit que oferim en el nostre Hospital.

El passat dia 18 de desembre, gràcies a la col·laboració de l’Escola de Dansa Marisa Yudes, vàrem portar a terme una Masterclass i festa de Nadal per a petits i no tant petits. Junts vam viure una tarda memorable, on la música, la solidaritat i la joia, ens van permetre gaudir de l’arribada del Nadal.

Us deixem una galeria de fotos amb algunes de les imatges més entranyables de la celebració:

A l’endemà, la Coral de l’Institut Guttmann, va portar a terme un concert dedicat a tots els pacients que actualment estan ingressats en el nostre Hospital. Cançons de Nadal, actuals i clàssiques, cantades per les persones que cada dia tenen cura dels pacients, un altre moment entranyable que ens permès que el Nadal traspassés les parets de l’hospital.

Podeu accedir al nostre vídeo-nadala per a recordar, reviure i celebrar amb nosaltres el Nadal i la benvinguda del Nou Any 2015:

Comparteix el post »
Dec
23

L’Institut Guttmann i el Ministeri de Salut i Benestar d’Andorra signen un conveni de col·laboració en materia de neurorehabilitació al Principat

La ministra de Salut d’Andorra, la Sra. Cristina Rodríguez i el director gerent de l’Institut Guttmann, el Dr. Josep M. Ramírez  han signat un conveni de col·laboració, que contempla la formació de professionals sanitaris especialitzats en neurorehabilitació; així com la possibilitat d’oferir als pacients andorrans un tractament neurorehabilitador de continuïtat al seu país.

L’Institut Guttmann, centre de referència per al tractament de persones amb afectacions neurològiques a Andorra, atén anualment entre 25 i 30 pacients andorrans, i mitjançant aquest conveni, formarà professionals i transferirà el seu coneixement expert en l’àmbit especialitzat de la neurorehabilitació als professionals clínics i sociosanitaris d’Andorra per tal de garantir la continuïtat del seu tractament especialitzat un cop donat d’alta de l’hospital de Badalona. 

Signatura conveni Gobern Andorra

Aquest acord es podria completar amb l’habilitació a Andorra dels protocols d’actuació, els nivells d’exigència i el model assistencial neurorehabilitador propi de l’Institut Guttmann, mitjançant la iniciativa “Guttmann, NeuroPersonalRehab” que intenta promoure una xarxa d’establiments especialitzats en neurorehabilitació basada en la innovació clínica i l’excel·lència assistencial. 

A més,  el Dr. Josep M. Ramírez ha explicat que l’acord obre la porta a buscar vies de col·laboració amb la Universitat d’Andorra pel que fa a noves titulacions que permetin especialitzar-se en neurociència, així com que els estudiants andorrans puguin participar en els projectes de recerca de l’Institut Guttmann.

 

Acord amb Naturlàndia 

La visita al país andorrà s’ha completat amb la signatura d’un conveni de col·laboració amb Naturlàndia, un parc temàtic d’aventures ubicat a Sant Julià de Lòria. En l’acte formal de firma del conveni ha participat la cònsol major de Sant Julià de Lòria, la Sra. Montserrat Gil, i el Dr. Josep M. Ramírez.

Acord naturlandia i guttmann 101214 (2)

Mitjançant aquest acord, els pacients i els membres de les associacions de persones amb discapacitat de Catalunya que formen part del Consell Social i de Participació de l’Institut Guttmann, podran accedir gratuïtament a les instal·lacions totalment accessibles de Naturlàndia  i gaudir de la pràctica d’activitats esportives a l’aire lliure, així com de la celebració de jornades i altres esdeveniments que l’hospital pugui organitzar en un futur. 

Comparteix el post »