RSS
Feb
28

Guttmann, NeuroPersonalTrainer®” rep el Premi Alan Turing al Compromís Social a la 20ª edició de “La Nit de les Telecomunicacions”

La plataforma de telerehabilitació Cognitiva “Guttmann, NeuroPersonalTrainer®” ha rebut el Premi Alan Turing al Compromís Social que atorguen l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya en la celebració de la 20ª edició de “La Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica”. Aquest guardó reconeix a l’impulsor d’una iniciativa o projecte innovador amb un impacte social positiu, que aporti valor a la societat en els àmbits de la ciutadania, el medi ambient, la cultura o la integració social a Catalunya durant el 2014.

En una cerimònia a la que han assistit prop de 500 persones de l’àmbit de la informàtica, les telecomunicacions i les enginyeries en general, la Dra. Teresa Roig va rebre, de mans de l’alcalde de Barcelona, Sr. Xavier Trias, el premi en nom de l’Institut Guttmann juntament amb el Sr. Xavier Monzó, CEO de Catalunya de la empresa ICA, com a soci tecnològic.

Recordem que, recentment, el GNPT ha estat reconegut com a productes sanitari per l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris, la qual cosa certifica la qualitat en el procés de fabricació del producte i proporciona una major cobertura legal per accedir a mercats nacionals i internacionals, cada vegada més regulats i amb una major necessitat de diferenciar davant dels consumidors la qualitat dels productes sanitaris.

Aquests reconeixements ens animem a continuar impulsant la investigació i la innovació en neurorehabilitació des del nostre hospital, oferint respostes a les necessitats dels pacients i de la societat mitjançant la incorporació de les TIC, i posant en valor tot l’I + D + I generat pel nostre equip de professionals. També reconeix la important i diferenciadora tasca de l’Institut Guttmann en promoure la innovació i el valor del coneixement generat en forma de propostes que permetin gestionar d’una manera més eficient i sostenible les necessitats del sistema sanitari actual.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Comparteix el post »
Feb
11

La Fundació Abertis dóna suport a l’Institut Guttmann, en el seu 50è aniversari

La Fundació Abertis, com a “Empresa Amiga de l’Institut Guttmann” que és, i amb motiu de la celebració del 50è aniversari de la institució, ha signat un conveni de col·laboració, amb el què contribuirà a l’impuls de diferents iniciatives socials, institucionals, acadèmiques i científiques, mostrant novament el seu compromís amb l’Institut Guttmann. La signatura del conveni ha estat protagonitzada pel president d’Abertis, el Sr. Salvador Alemany i pel president del Patronat de  la Fundació Institut Guttmann, el Sr. Francesc Homs. A l’acte també han assistit el director de Relacions Institucionals d’Abertis i director de la Fundació Abertis, el Sr. Sergi Loughney; i el director gerent de l’Institut Guttmann, el Dr. Josep Mª Ramírez. Un cop finalitzada la signatura, el Sr. Alemany ha manifestat que “El suport de la Fundació Abertis a l’Institut Guttmann es remunta a una relació de fa molts anys i que el Guttmann, amb la seva feina i dedicació, torna a la societat molt més del que qualsevol li pugui arribar a donar”.

Durant els decurs d’aquest any, la Fundació Abertis contribuirà al millor desenvolupament, entre d’altres, de les següents activitats commemoratives del nostre 50è:

  • La celebració d’un Acte Institucional que permeti reunir a pacients, professionals, Amics de l’Institut Guttmann, associacions de persones amb discapacitat, món acadèmic i institucions del nostre país que ens han ajudat a ser l’organització que avui som.
  • La producció gràfica d’una Litografia Commemorativa creada especialment i de manera altruista per l’artista Enric Ansesa.
  • L’organització de dos Esdeveniments Científics: El B-Debate sobre “Salut Cerebral” i les “XXVII Jornades Tècniques de l’Institut Guttmann” que aglutinen la celebració de quatre congressos: les XXXII Jornadas Nacionales de la Sociedad Española de Paraplejia (SEP), el XXI Simposio de la Asociación Española de Enfermería Especializada en el Lesionado Medular (ASELME), les I Jornades de Tecnologia i Rehabilitació i la Jornada“Innovació Social i Discapacitat: Debats sobre la discapacitat en el marc d’una societat en transformació”.
  • La traducció, subtitulació i difusió mitjançant les televisions catalana i espanyola del telefilm anglès “The Best of Men” una producció de la BBC que narra la vida del Dr. Ludwig Guttmann, neurocirurgià alemany que va canviar el pronòstic de les persones amb lesió medul·lar i impulsor dels Jocs Paralímpics.
  • Altres esdeveniments de caire més intern i/o domèstic adreçats a pacients, familiars i, també als professionals de l’organització.
Comparteix el post »