RSS
Oct
19

XXVII Jornades Tècniques de l’Institut Guttmann

L’Institut Guttmann organitza del 28 al 30 d’octubre la XXVII Edició de les Jornades Tècniques de l’Institut Guttmann, que aquest any de manera molt especial i amb motiu de la celebració del 50 aniversari de l’hospital, reuniran les XXVII Jornades Nacionals de la Sociedad Española de Paraplejia (SEP), el XXI Simposi de la Asociación Española de Enfermería Especializada en el Lesionado Medular (ASELME), les I Jornades de Tecnologia i Rehabilitació Funcional i la Jornada d’Innovació Social i Discapacitat.

L’objectiu d’aquestes jornades científiques és compartir coneixement i potenciar la innovació tant en el tractament especialitzat i les principals evolucions en neurociència, com en els principals reptes i oportunitats que aquests col·lectius plantegen per a la inserció social de les persones que pateixen aquestes patologies d’origen neurològic. Per aquest motiu reuniran a la comunitat científica i mèdica, i també a les associacions de persones amb discapacitat i, per primera vegada, al col·lectiu de fisioterapeutes i terapeutes ocupacionals.

Les jornades es realitzaran en el Centre de Convencions Internacional de Barcelona. Tota la informació, així com el formulari de registre està disponible a la web www.paraplejia2015.com i podeu consultar el programa científic de cadascuna de les Jornades en els següents enllaços:

XXXII Jornadas Nacionales de la Sociedad Española de Paraplejia

XXI SIMPOSIO Asociación Española Enfermería Especializada en el Lesionado Medular

I Jornades de Tecnologia i Rehabilitació funcional

Jornada d’innovació social i discapacitat: debats sobre la discapacitat en una societat en transformació

Addicionalment, es podran seguir les jornades en directe a través de Twitter, des de l’etiqueta #paraplejia2015.

14.09.10Guttmann139

Comparteix el post »
Oct
16

Octubre científic a l’Institut Guttmann

Aquest mes d’octubre és el mes científic de l’Institut Guttmann. Tres importants activitats tindran lloc durant aquestes setmanes.

El passat dilluns 5 d’octubre, l’Institut Guttmann va reunir a més de 350 persones a l’Auditori ONCE per descobrir com guiar el canvi del cervell al llarg de la vida. Sota el títol “Promovent la Salut Cerebral” i a càrrec de l’Àlvaro Pascual-Leone, professor de neurologia, degà associat d’Investigació Translacional de la Universitat de Harvard, i assessor científic de l’Institut Guttmann.

L’acte, gratuït i obert a tothom, va ser una mostra del compromís de l’Institut Guttmann amb la recerca científica, la transmissió de coneixements i la prevenció social, i va posar a l’abast de tothom uns coneixements molt útils per preservar la salut del nostre cervell en cadascuna de les etapes vitals.

El prestigiós neuròleg va presentar alguns punts clau a tenir en compte per conservar i potenciar la reserva cognitiva i prevenir trastorns neurodegeneratius o minimitzar el risc de demència:

· Una dieta equilibrada
· Exercici físic aeròbic
· Qualitat del descans
· Meditació i altres pràctiques mindfullness
· Relacions socials positives
· Activitats recreatives
· L’activitat laboral
· Anys d’escolarització
· Gestió de l’estrès
· L’Entrenament cognitiu

I.Guttmann conferencia Dr. Alvaro Pascual-Leone auditori ONCE 05-10-15 fotos Nu¦üria Cugat_51

Els dies 6 i 7, el cicle de debats BDebate “BrainHealth: From genes to behaviour” va prendre el relleu. Organitzat per Biocat, La Caixa i l’Institut Guttmann va tenir lloc al CosmoCaixa i va reunir a experts internacionals per compartir al voltant de la Salut Cerebral. Durant la inauguració, el Dr. Xema Tormos, cap de recerca de l’Institut Guttmann, i la Dra. Montserrat Bernabeu, cap de la Unitat de Dany Cerebral van presentar l’esdeveniment destacant la importància de la investigació i la innovació per al repte de futur de la Institució.

L’octubre científic continuarà els propers 28, 29 i 30 d’octubre amb la XXVII Edició de les Jornades Tècniques de l’Institut Guttmann.

img_3726

Comparteix el post »