RSS
Apr
28

XII “Mou-te… i Veuràs!”, per a l’activitat física inclusiva a l’escola

L’Institut Guttmann ha celebrat aquests dies 27 i 28 d’abril una nova edició del “Mou-te… i Veuràs!”, les jornades d’educació física organitzades per l’equip de Rehabilitació Funcional i que tenen per objectiu la pràctica d’activitat física inclusiva en l’entorn de l’escola ordinària per alumnes d’entre 5 i 15 anys.

Independentment de les seves capacitats físiques, tots els alumnes han de poder participar, no només a les activitats d’educació física sinó també als moments de lleure, on avui dia és més perillosa la segregació en casos d’infants amb discapacitat. Per aquest motiu, enguany, l’activitat ha estat focalitzada en els Jocs de Pati, mostrant tot un seguit de jocs cooperatius i inclusius, alguns fins i tot de caràcter tradicional, on tots els nens i nenes poguessin gaudir plegats.

Aquest any l’Institut Guttmann ha reunit a gairebé 300 nens de 5 escoles: l’Escola Sant Josep de Sant Vicenç dels Horts, l’Escola Antoni Doltra de Pineda de Mar, l’Escola Vaixell Burriac de Cabrera de Mar, l’Escola El Sagrer de Barcelona i l’Escola Verge de les Neus de Badalona.

El programa “Els Matins” de TV3 va voler difondre la iniciativa, i mostrar en directe aquesta activitat formativa i normalitzadora: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/els-matins/nova-edicio-del-mou-te-i-veuras-unes-jornades-dedicades-a-lesport-inclusiu/video/5597478/

IMG_0763

IMG_0613

IMG_0571

Comparteix el post »
Apr
26

L’Institut Guttmann, present a La Milla de la Sagrada Família

Aquest diumenge 24 d’abril més de 40 pacients, nens i adults, acompanyats de les seves famílies, i un grup de professionals de l’Institut Guttmann, van participar a la cursa La Milla de la Sagrada Família, amb l’objectiu de gaudir de l’esport i alhora demostrar que les persones amb discapacitat poden practicar l’esport de forma inclusiva.

La cursa l’organitza des de l’any 1985 la Fundació Claror, una entitat que promou l’esport , la salut i el lleure per a tothom; i aquest ha estat el primer any que l’Institut Guttmann ha participat. A més de la cursa, es van oferir d’altres activitats complementàries com una Masterclass de Sh’bam i música en directe a càrrec de la banda de rock Oldstar.

La pràctica esportiva està plenament integrada en el procés rehabilitador i l’esport s’ha convertit en un potent aliat terapèutic per millorar la salut, el grau d’autonomia funcional, l’autoestima i la capacitat de relació; circumstàncies que afavoreixen una millor integració social.

lamilla2

Comparteix el post »