RSS
May
25

Albert Llovera presenta el camió amb el que va fer el Dakar als pacients de l’Institut Guttmann

L’Institut Guttmann va rebre ahir, dimarts 24 de maig, a l’Albert Llovera, pilot de rallies i ex pacient de l’hospital, que s’ha convertit en un exemple de superació i desafiament als límits per tots els èxits aconseguits en la seva carrera esportiva, l’últim dels quals és la finalització del DAKAR 2016.

L’Albert va fer una xerrada als pacients de l’hospital i les seves famílies, on va compartir la seva experiència vital al Dakar, centrant-se especialment en tots els obstacles i complicacions que afrontava després de cada etapa, al bivac i amb la cadira de rodes. Després va presentar als exteriors de l’Institut Guttmann el camió amb el qual ha participat al Dakar d’enguany, i els hi va mostrar les solucions mecàniques dutes a terme per a la seva adaptació així com la sorprenent forma en què puja i baixa del camió. Alguns pacients fins i tot es van animar a pujar al camió, amb l’ajuda dels professionals de Guttmann.

L’Albert Llovera demostra que l’actitud és determinant a l’hora de superar circumstàncies difícils. Aquesta ha estat la quarta ocasió que ha participat en el Dakar, però la primera que ho ha fet en un camió de 9.000kg de pes.

Els Matins de Catalunya Ràdio, així com altres mitjans de comunicació, van voler fer-ne difusió de l’acte: accedeix

 

llovera4

llovera5

llovera7

Comparteix el post »
May
23

Pacients de l’Institut Guttmann participen amb Apple en un taller d’accessibilitat

Un grup de pacients de l’Institut Guttmann van assistir dijous 19 de maig a un workshop d’accessibilitat a la botiga Apple del Centre Comercial La Maquinista (Barcelona). Els pacients, acompanyats dels seus familiars i de  l’Ana De Pobes, terapeuta ocupacional de l’Institut Guttmann,  van poder provar les diferents eines d’accessibilitat dels productes d’aquesta reconeguda marca.

El workshop va començar amb la visualització d’un vídeo sobre en Christopher Hills, un noi que va néixer amb paràlisi cerebral, i que actualment és editor de vídeo i consultor d’accessibilitat d’Apple. En Christopher utilitza per treballar una de les eines que es van explicar en el taller, el “switch control” o “control per botó”. Aquest es connecta als dispositius i permet controlar l’ordinador o la tauleta,  navegar per la pantalla, entrar a l’aplicació desitjada i treballar amb ella. Després de les explicacions, els nostres pacients van poder provar aquest botó i van poder escriure un correu electrònic i fins i tot dibuixar.

La segona part de la sessió va girar entorn les funcions d’accessibilitat que tenen els Ipad’s, desde la funció “Facilitats tècniques” que és una eina que permet variar el temps de pressió sobre la tauleta, fins a la funció “Dictar” o la funció de veu, on és l’Ipad que llegeix el text que hi ha escrit a la pantalla. La última part de la sessió va ser la més pràctica i els pacients van experimentar tot el que se’ls havia mostrat en el taller i així van poder comprovar l’efectivitat d’aquestes funcions d’accessibilitat.

L’Institut Guttmann realitza, dins del seu procés neurorehabilitador, sortides per als pacients, amb la finalitat de preparar-los per afrontar una nova vida i fomentar la pràctica de diferents activitats de manera autònoma i independent. Aquesta primera experiència amb Apple Aquesta primera experiència amb Apple, obre les possibilitats de futures col·laboracions amb l’objectiu de fer més accessible i acostar el món de les TIC’s i les tecnologies en general als pacients de l’hospital.

Institut Guttmann 1_petita

Comparteix el post »