RSS
Jul
21

L’Institut Guttmann presenta el llibre “Innovació Social i Discapacitat” que planteja un nou relat de la discapacitat

L’Institut Guttmann ha presentat, en roda de premsa, juntament amb la consellera del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Dolors Bassa, el llibre “Innovació Social i Discapacitat”. La publicació editada amb motiu del 50è aniversari de la institució recull les conclusions dels debats portats a Girona, Lleida i Barcelona durant el passat any i en els que varen participar més de 400 persones amb discapacitat, professionals i més d’una vintena d’associacions.

La iniciativa impulsada per les associacions de persones amb discapacitat representades al Consell Social i de Participació de l’Institut Guttmann, també va comptar amb la col·laboració d’altres associacions de persones de l’àmbit de la discapacitat tant de Catalunya, com de la resta de l’Estat i d’Andorra; així com experts i líders d’opinió de diferents àmbits socials.

Aquest debats van sortir de la necessitat que les associacions de persones amb discapacitat de plantejar un discurs renovat i innovador entorn a la situació de discapacitat i d’impulsar un nou relat acord amb els temps nous, centrat en l’exigència en l’execució dels drets, l’apoderament de les persones, la renovació de les associacions, la necessària cooperació entre elles, el seu paper en la societat actual, les noves formes de relació amb les administracions, alhora que una major presència de les persones amb discapacitat en la societat i la promoció del coneixement, en general, del fet de viure amb discapacitats.

En la roda de premsa, inaugurada per la consellera Bassa, han participat Josep M. Solé, president del Consell Social i de Participació de l’Institut Guttmann; Lary León, periodista i coordinadora de Projectes i Continguts de la Fundació Atresmedia i col·laboradora en l’edició del llibre i Josep M. Ramírez, director de l’Institut Guttmann. La consellera ha conclòs l’acte agraint la tasca de l’Institut Guttmann “per aquesta publicació de bones reflexions que han de servir i ens han d’ajudar a tots a estimular un debat ampli a l’entorn de les persones amb discapacitat”.

IMG_1556p

IMG_1536p

Comparteix el post »
Jul
12

L’Institut Guttmann publica la seva Memòria Institucional corresponent a l’any 2015

L’Institut Guttmann acaba de publicar la Memòria-Balanç Social 2015 que recull l’activitat assistencial, científica, docent i social realitzada l’any 2015.

La Memòria és un exemple de transparència i voluntat de l’Institut Guttmann de retre comptes a la societat mostrant la seva activitat anual en els diferents àmbits en què actua.

Enguany, l’Institut Guttmann ha volgut fer un pas mes enllà i la memòria inclou l’Informe de Responsabilitat Social Corporativa, que es publicarà íntegre properament i que evidencia el compromís amb la transparència i el bon govern, mitjançant un model de gestió que impregna el compromís ètic de tots els professionals de l’organització i que s’estén a tots es processos i procediments de la institució.

Pots accedir a la Memòria-Balanç Social 2015 de l’Institut Guttmann aquí.

portada_memoria_2015

Comparteix el post »