RSS
Apr
26

XXIX JORNADES TÈCNIQUES DE L’INSTITUT GUTTMANN

Les XXIX Jornades Tècniques de l’Institut Guttmann, amb el títol “Neuropsicologia i escola: Modelant el cervell”,  es van celebrar el 20 d’abril del 2017 a l’Auditori ONCE de Barcelona,.

Els temes principals abordats durant aquesta cita científica van ser el desenvolupament de les funcions executives en nens i adolescents a l’àmbit escolar juntament amb la neuropsicologia aplicada en la rehabilitació en casos de nens i joves amb dificultats especials per a l’aprenentatge i l’adaptació a l’entorn.

Els conferenciants Dr. Brian E. Kolb i la Dra. Adele Diamond, ambdós figures molt reconegudes en aquest àmbit d’estudi, van tractar el tema del desenvolupament del cervell i de les funcions executives. L’Antonia Enseñat, cap de neuropsicologia de l’Institut Guttmann, va exposar el procés d’intervenció en els nens que han patit un dany cerebral adquirit, en què va destacar la importància del paper de la família en la recuperació i la intervenció de tot un equip multidisciplinari d’experts. El Dr. David Bueno, va aprofundir amb la seva conferència  en el tema de la neuroeducació i va incidir en el benefici de l’aplicació de les emocions positives en l’aprenentatge. La cita també va comptar amb un taula rodona, que va versar sobre trastorns d’aprenentatge exposats per professionals de diferents centres clínics.

Aquesta edició va cloure amb la presentació del llibre “Niños con parálisis cerebral. Guía para padres”, que publica l’Institut Guttmann, i va comptar amb la presència de la Consellera d’Ensenyament Meritxell Ruiz.

 

 

Comparteix el post »

Deixa un comentari